شـــــــــــــــــــــــــــــبكة صمــــــــــــــــــــــــــــــــــت آلجــــروح
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

شـــــــــــــــــــــــــــــبكة صمــــــــــــــــــــــــــــــــــت آلجــــروح



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخولالعاب صمت مركز تحميل صمت

 

 شوربة فواكة البحر

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ذبول الحياة
مراقبه عامه
مراقبه عامه
ذبول الحياة


عدد الرسائل : 70
تاريخ التسجيل : 22/09/2008

شوربة فواكة البحر Empty
مُساهمةموضوع: شوربة فواكة البحر   شوربة فواكة البحر Icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 24, 2008 7:43 pm


مقادير شوربة فواكة البحر :

الكمية على جسب افراد الاسرة ونصيحة ابداى دائما عند التجربة باقل كمية ممكنة وعندما تتمكنى من طريقتك فى تنفيذ الطبق كررى التجربة فى كمية اكبر تناسب عائلتك او ضيوفك.
نص كيلو سمك مقطع لمكعبات وبدون جلد او شوك طبعا نص كيلو جمبرى مقشر ومسلوق فى ماء لمدة 10 دقائق واسكبى ماء السلق نص كيلو قواقع او جندوفلى او بكلويز حسب الاسم فى بلدك كابوريا حبة واجدة او اكثر جسب رغبتك كاليمارى او سبيط يقطع حلقات مثل البصل الحلقات نصف راس ثوم مفروم ناعمنص كيلو طماطم معصورة ومصفاة من القشر والبذور زيت زيتون وزبدة ملح وفلفل اسود وقليل جدا من الكمون المطحون طبعا.



طريقة الاعداد

لابد من مراعاة ان تستخدم اناء من الستانلس او الصاج او اى مادة فيما عادا التيفال او البيركس يغسل الجندوفلى او القواقع جيداااوتخديها فى الحلة على نار قوية وتغطيها بلغطاء المحكم وتتركيها سوف تصدر صوت فرقعة اتركيها ولا تخافى لانها الاصداف بتاعتها هتتفتح كى تخرج الرمل منها اتركيها 5دقائق اشطفى الاصداف بلماء الجارى وانقليها فى طبق اخر ضعى اناء على النار وضعى بة زيت زيتون وزبدة ثم ضيفى الثوم والقواقع ثم قليل من الماء وضعى بعد ذلك الجمبرى وهو نظيف ومسلوق فى ماء ولابد من هذة الخطوة للتخلص من زفرة الجمبرى ضيفى الكابوريا بعد تكسير ارجلها وضعى مكعبات السمك وحلقات الكليمارى او السبيط او السيبيا او الحبار.



ضعى عصير الطماطم وتبليها بلملح والفلفل والكمون اتركيهم على النار حتى ينضج السمك والجمبرى وتقدم ساخنة مع الخبر البلدى وسلطة الطحينة او مع الخبز الفرنسى او الصامولى او الكيزرالمحمص والمدهون بخليط من الزبدة والثوم ويجمل ببعض اوراق الكرفس او الكسبرة او البقدونس.

والف هنا وشفا



[img]شوربة فواكة البحر 931651810[/img]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
No Trust
Admin
Admin
No Trust


عدد الرسائل : 69
العمر : 39
الموقع : https://smtt12.yoo7.com
تاريخ التسجيل : 20/09/2008

شوربة فواكة البحر Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة فواكة البحر   شوربة فواكة البحر Icon_minitimeالخميس سبتمبر 25, 2008 4:04 pm

تسلم ايدك ذبول على الشوريه الجميله

هيه شكلها يخوف لكن اكيد طعمها حلو طلاما انتى اللى عاملاها

تقبلى مرورى والى الامام دائما
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://smtt12.yoo7.com
ذبول الحياة
مراقبه عامه
مراقبه عامه
ذبول الحياة


عدد الرسائل : 70
تاريخ التسجيل : 22/09/2008

شوربة فواكة البحر Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة فواكة البحر   شوربة فواكة البحر Icon_minitimeالجمعة سبتمبر 26, 2008 2:41 am

هههههههههههههههههههههههههههه

طالما من عماااايل ايديه عواااااافي ع قلبك >>>>> امحق ثقه
سرني مرررورك الراااااائع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
the Ghost
عضو متميز
عضو متميز
the Ghost


عدد الرسائل : 32
تاريخ التسجيل : 25/09/2008

شوربة فواكة البحر Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة فواكة البحر   شوربة فواكة البحر Icon_minitimeالسبت سبتمبر 27, 2008 11:38 am

هى فعلا شكلها يخوف بس زى ما قال سكوربيون
بس طلاما من ايدك اكيد حلوه وجميله زيك
ومحتوياتها كتير وحجاتها كتير اوى
بس ربنا يعينك عشان انا مستنى منك شوية شوربه
ومتنسيش تلفهوملى فى ورقه هههههههههههه
وبالهنا والشفا
ولكى خالص الشكر
وتقبلى مرورى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ذبول الحياة
مراقبه عامه
مراقبه عامه
ذبول الحياة


عدد الرسائل : 70
تاريخ التسجيل : 22/09/2008

شوربة فواكة البحر Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة فواكة البحر   شوربة فواكة البحر Icon_minitimeالخميس أكتوبر 02, 2008 2:15 pm

ههههههههههه يسلمووووووو غوست ع الطله الحلوه
وجااااري لفها وارسالها Very Happy
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
شوربة فواكة البحر
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شـــــــــــــــــــــــــــــبكة صمــــــــــــــــــــــــــــــــــت آلجــــروح :: منتدى المرآه :: منتدى المطبخ والماكولات-
انتقل الى: